de-invloed-van-lichtsturing-en-audio-op-een-gezond-werkklimaat

De invloed van licht(sturing) en audio op een gezond werkklimaat

De werkvloer. We spenderen er tot wel acht uur per werkdag. Hoe zet jouw bedrijf in op een gezond en ergonomisch werkklimaat? Zowel verlichting als audio dragen hun steentje bij voor welzijn op het werk. Hoe? Dat leggen we hieronder met (werk)plezier uit. ūüėČ  

Human Centric lighting

Tijdens de donkerste dagen van het jaar moet een groot deel werknemers in slecht licht werken. Dat heeft een negatief effect op hun productiviteit en welzijn. Onderzoek wijst uit dat fysieke en mentale klachten, zoals vermoeide ogen, hoofdpijn, stress, verstoorde nachtrust, burn-out en angsten, een mogelijk gevolg zijn van slechte verlichting. Met de juiste¬†verlichting op de juiste plaats, kan LED-verlichting de oplossing¬†bieden. Human Centric lighting is gebaseerd op het nabootsen van¬†natuurlijk licht met kunstlicht. Wat houdt dit precies in? 's Ochtends: van warm naar koud licht, met steeds hogere¬†intensiteit (6u 2700K > 8u 3000K > 10u 4000K) 's Middags: toppunt van zowel kleurtemperatuur als¬†intensiteit (12u 6500K) Namiddag: vanaf 14u keert de cyclus om en daalt opnieuw¬†de intensiteit en kleurtemperatuur (15u 4000K > 17u 3000K > 19u 2700K > ...) Natuurlijk geldt dit voor een doorsnee dag, daarom laten we dit seizoensafhankelijk aanpassen. Wil je betere¬†verlichting op de werkvloer? Let er dan zeker op dat je kiest voor een duurzame¬†oplossing. Want goedkoop is vaak duurkoop. Bij Q-Light helpen we je graag¬†zoeken naar een oplossing die bij je¬†noden en bij je budget past.  

Audiosysteem op de werkvloer

Hoe denk jij over muziek op de werkvloer? Muziek verbetert de concentratie en verhoogt de productiviteit. Als bonus gaat ook de sfeer op de werkvloer erop vooruit. In nieuwe¬†kantoren is de akoestiek vaak een uitdaging. Geroezemoes, (telefoon)gesprekken van collega‚Äôs, het zoemend koffieapparaat. We moeten je vast niet vertellen dat dit ergernis en stress opwekt? Muziek leidt af van¬†deze achtergrondgeluiden en brengt de focus terug. audiosysteem werkvloer Bij Q-Light zelf¬†kiezen we voor muziek zonder afleidende zanglijnen om geconcentreerd aan het werk te blijven. Deze vorm van muziek geeft ons alle mogelijkheden om out of the box idee√ęn te ontwikkelen en het creatief denkproces te stimuleren. Benieuwd of dit ook voor jou werkt? Speel onze play-list af. Lever je voornamelijk fysieke inspanningen op de werkvloer? Dan zijn oppeppende songs waarschijnlijk meer jouw ding op de werkvloer. Ben je overtuigd van een streepje muziek op de werkvloer? Dan heb je een kwalitatief geluidssysteem¬†nodig. Want wat is er meer frustrerend dan goede muziek met een slechte¬†geluidskwaliteit. Q-Light voorziet jouw bedrijfsgebouw van de juiste¬†geluidsinstallatie, op maat van je noden, met een eenvoudige bediening. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? Zit je met vragen¬†over het beste licht en een kwalitatieve audio-installatie voor een aangenaam¬†werkklimaat? Deel ze met ons, de experts van Q-Light helpen je graag verder.

Ons licht laten schijnen op jouw project?

Laten we eens afspreken!
Email ons +32 11 75 88 38