de-verlichtingstrends-van-2023-op-een-rijtje-2

De verlichtingtrends van 2023 op een rijtje.

De juiste verlichting bepaalt de sfeer en beleving in een ruimte. Het is dus geen verrassing dat je best de juiste keuzes voor je verlichting maakt in je interieur! Bij Q-Light helpen we je graag verder met een lichtconcept op maat, maar om je al even op weg te helpen zetten we de nieuwe trends van 2023 voor jullie op een rijtje!  

Railverlichting.

We kennen het al van in winkels en etalages, maar ook in woningen stijgt de nood aan flexibiliteit. Railverlichting is inzetbaar in iedere ruimte van de woning, maar vooral in de keuken wint het aan populariteit. Ook wij maken in onze lichtvoorstellen graag gebruik van rails, we benadrukken hiermee de architectuur van ruimtes of zorgen voor een creatief lijnenspel.

Kunstzinnig met wandverlichting.

Met verlichting kan je niet enkel kunst extra in de kijker zetten, maar je kan er ook iets kunstzinnig mee maken door er creatief mee om te springen. Niet voor doetjes, maar voor de duivers die graag iets uniek willen.

Duurzaam.

Weg met de wegwerpmaatschappij, ook in de verlichting die je kiest! Ga voor een uniek verlichtingsarmatuur van hoge kwaliteit, liever dan voor armaturen die na een korte periode klaar zijn om te vervangen. Ook is LED-verlichting niet meer weg te denken! Heb je je oude gloei- of spaarlampen nog niet vervangen? Dan is dat nu absoluut het moment! Wist je dat de productie van spaarlampen en TL-lampen in de loop van dit jaar verboden zal worden in België? Ook lichtsturing draagt bij aan het duurzame karakter! Denk maar aan onder andere het gebruik van sensoren, het dimmen van je verlichting, energiemeting en energiebeheer of een "alles-uit"-knopje bij het verlaten van je woning.

Kalm en organisch.

Wil je dat jouw woning rust en warmte uitstraalt? Dan is dit de stijl die je zoekt! We gaan voor zachte materialen en ronde vormen, in een natuurlijke kleur. Groen, beige, bamboe, linnen, katoen en andere natuurlijke materialen kan je perfect combineren met de duurzame verlichtingtrend die we eerder al aan bod zagen komen.

Art deco.

You love it, or you hate it! in 2023 maken Art Deco armaturen een grote comeback. Een hele woning verlichten in de excentrieke woonstijl uit de jaren '20 is allicht wat veel van het goede. Maar met een eye-catcher in de vorm van een staanlamp of pendel, maak je echt een statement in je interieur!

Maximalisme.

Dit wil absoluut niet zeggen dat minimalistisch geen trend meer is! Maak gebruik van subtiele inbouwspotjes van hoogwaardige kwaliteit, en combineer ze met een opvallende eye-catcher boven je eetkamertafel of in je traphal.

Staanlampen.

Vloerlampen zijn in 2023 populairder dan ooit. Geen wonder, want ze zijn niet enkel functioneel maar het zijn ook echte sfeermakers in je interieur. Of het nu gaat om een luxueuze leeslamp langs je zetel, een moderne booglamp in de hoek of een decoratieve aanvulling in de living, een staanlamp is een onmisbaar element in je leefruimte. Bij Q-Light hebben we staaflampen in alle mogelijke vormen en stijlen, welke is jouw favoriet?

Micro luxury.

In het kort uitgelegd betekent micro luxury alles uit de kast halen om een vleugje luxe aan een kleinere ruimte toe te voegen. Denk aan een gouden pendel aan de wastafel op het toilet, of een chique wandarmatuur in de inkomhal. Let op kleine details, en maak gebruik van glanzende materialen of gouden accenten om meer glamour in je ruimtes te brengen. Ontvang je graag lichtadvies op maat van jouw interieur? Wij schijnen ons licht op jouw project! Contacteer ons voor een afspraak.

Ons licht laten schijnen op jouw project?

Laten we eens afspreken!
Email ons +32 11 75 88 38